• Logowanie
Użytkownik:
Hasło:
Zapamietaj mnie na tym komputerze
  • Newsletter
Twój e-mail:
Wyrażam zgodę na otrzymywanie wiadomości od PSD drogą elektroniczną
Pierwszy sklep pod szyldem Gama otwarty w Zakopanem  22/06/2011

PSS Społem w Zakopanem i Partnerski Serwis Detaliczny otworzyli wzorcowy supermarket pod szyldem Gama. Placówka mieszcząca się w Zakopanem przy ul. Kościuszki rozpoczęła pracę 21 czerwca.

Gama to nowa sieć tworzona na bazie sklepów Spółdzielni Społem
z całego kraju, współpracujących z Partnerskim Serwisem Detalicznym. Koncepcja utworzenia sieci pod wspólnym logo zrodziła się wśród Partnerów PSD równo rok temu. Od tamtej pory spółdzielcy razem z PSD pracowali nad nazwą, znakiem i hasłem handlowym, przygotowali także kompletny projekt sieci Gama – „Tradycyjnie dobry wybór”.

- Społem Zakopane wprowadza sieć Gama na rynek, ale już wkrótce możemy się spodziewać kolejnych otwarć. Placówki pod szyldem Gama ruszą w lipcu w różnych miastach Polski. Do końca roku  planujemy otworzyć około 20 placówek nowej polskiej sieci sklepów spożywczych - mówi Małgorzata Więch, członek zarządu i dyrektor ds. rozwoju PSD.

Poprzez sieć Gama spółdzielcy zrzeszeni w PSD chcą spełniać potrzeby dotychczasowych klientów sklepów spółdzielczych, a jednocześnie wyjść z ofertą atrakcyjną dla osób młodych, które cenią swój czas, oczekując szerokiego wyboru oraz szybkiej, kompleksowej obsługi. Gama ma się kojarzyć z bogatym asortymentem produktów świeżych i regionalnych, wygodnym rozmieszczeniem towaru, ciekawymi promocjami, profesjonalną obsługą i dogodnymi godzinami otwarcia. W całej Polsce, od gór aż po morze, sklepy Gama będą oferowały jednolite standardy w zakresie wizualizacji, asortymentu podstawowego i obsługi.

Pierwsza Gama wprowadzona na rynek przez Społem Zakopane otwarta została bardzo uroczyście. Wstęgę przecinali Starosta nowotarski, Przewodniczący Rady Nadzorczej PSSu i Wiceprezes PSD. Sklep poświęcił ksiądz Infułat, a w oficjalnej części otwarcia uczestniczyli reprezentanci władz miasta z Burmistrzem, Zarządy sąsiednich spółdzielni z Nowego Targu i Bukowiny, przedstawiciele Tradis, PSD, banków, urzędów oraz  mediów branżowych i lokalnych.

Z okazji otwarcia placówka przygotowała mnóstwo promocji, atrakcji i niespodzianek dla klientów. Dla klientów oczekujących tłumnie przed sklepem Gama na godzinę 12:00  przygotowano piknik z grillem i innymi degustacjami, zakopiański Góral zachęcał do zabawy a 6- metrowy chwiej Gamy uatrakcyjniał oczekiwanie najmłodszym.

- Sieć Gama to kompletny projekt handlowy, gdzie zakupy i sprzedaż powiązane są w jeden, logiczny system. Wspólna marka spółdzielczych placówek jest pierwszym krokiem na drodze do stworzenia przez spółdzielnie współpracujące z PSD, jednolitej sieci handlowej. Cieszę się, że kolejny krok – otwarcie pierwszej placówki sieci Gama - wykonuje właśnie PSS Zakopane, którym mam przyjemność kierować - mówi Wojciech Gach, przewodniczący Rady Prezesów PSD i prezes PSS Społem Zakopane.
W pierwszy w Polsce sklep sieci Gama zmienił się dawny supersam Granit zakopiańskiej spółdzielni. Placówka przeszła generalny remont i została powiększona powierzchnia sprzedaży . Od 21 czerwca będzie służyć klientom z całej Polski przybywającym na letni wypoczynek do stolicy Tatr.

WIĘCEJ ZDJĘĆ Z OTWARCIA GAMY